Elektryzujący Soft Play
Fantasy Park :: General :: Softplay
Page 1 of 1 • Share •
Elektryzujący Soft Play
W Suwałkach na Soft Playu mamy ciekawe zjawisko. Nasze dzieciaczki i animatorki skarżą się że ich "prąd kopie". Po dokładnej analizie i sprawdzeniu instalacji wykluczyłem zjawisko przebicia z sieci elektrycznej. Okazuje się że dzieci wchodzące na plac zabaw są niemalże całkowicie odizolowane od tzw. ziemi i po prostu się elektryzują. Cała podłoga jest wyłożona matą z tworzywa sztucznego, rury, stelaże itp, zabezpieczone gąbkami, siatkami i inymi cudeńkami z materiałów izolacyjnych. Kiedy dzieciaczek ociera się o to wszystko a później dotknie niechcący jakigoś odsłoniętego elementu metalowego to wiadomo co się dzieje. Uwierzcie mi że to naprawdę boli:]
Nie mam za bardzo pomysłów co w tej sytuacji możemy poradzić. Może ktoś w FP miał albo ma podobny problem?
Pozdrawiam
Nie mam za bardzo pomysłów co w tej sytuacji możemy poradzić. Może ktoś w FP miał albo ma podobny problem?
Pozdrawiam
fantasyczny- newbie
Re: Elektryzujący Soft Play
u nas ten problem też występuje 
jak był nowy softplay to kopało bardziej z czasem się to troche zmniejszyło, a i dzieciaki już przywykły
żeby to wyeliminować musiałbyś wszystkie odsłonięte części doziemiać. według mnie szkoda roboty bo jakieś kable czy przewody mogą nie fajnie wyglądać.
pozdrawiam
jak był nowy softplay to kopało bardziej z czasem się to troche zmniejszyło, a i dzieciaki już przywykły
żeby to wyeliminować musiałbyś wszystkie odsłonięte części doziemiać. według mnie szkoda roboty bo jakieś kable czy przewody mogą nie fajnie wyglądać.
pozdrawiam

maryn_83- advanced forumer
Re: Elektryzujący Soft Play
była nawet swego czasu ekspertyza przeprowadzona ale przewodność tego materiału po powierzchni jest tak znikoma że aby to skutecznie uziemić potrzeba by było nałożyć na otuliny siatkę uziemiającą
nie pamietam jaka wielkość oczka ale to generalnie wyglądałoby śmisznie
korreks- advanced forumer
Similar topics» Powerful*add*nd*call*flood*soft*4*mobile*users.
» Anybody play any intruments?
» Preds set to host Play 60 USA Football FUNdamentals Camp
» While the snow is good, let's go play in the snow
» soft play lures
» Anybody play any intruments?
» Preds set to host Play 60 USA Football FUNdamentals Camp
» While the snow is good, let's go play in the snow
» soft play lures
Fantasy Park :: General :: Softplay
Page 1 of 1